maanantai 10. heinäkuuta 2023

Ihanat, kamalat ötökät

Miltä näyttää perhonen alapuolelta katsottuna? Onnistuiko yksikään ritariperhosen kuva? Voiko leppäkerttu näyttää pallolta? Kuinka monta erilaista kimalaista osui kuvattavaksi? Näyttikö kukkakärpänen kimalaisvauvalta?

Kesämökillä tulee tarkkailtua ympäristöään tarkemmin kuin kotosalla ja lisäksi kannettua enemmän kameraakin mukanaan. Valokuvien kautta on myöhemmin kiva palata tarkastelemaan yksityiskohtia.Tiedätkö, miltä näyttää ritariperhosen toukka? Käy kurkkaamassa kuvat Suomen perhoset-sivustolta.

Tiedätkö, että leppäkerttuja, tai siis oikeammin leppäpirkkoja, on olemassa vaikka kuinka monta erilaista? Käy kurkkaamassa kuvat Suomen leppäkertut-kirjan sivulta.

Tiedätkö, että kimalaisilla on pitkä kieli, jolla ne keräävät mettä? Kurkkaa kimalaistietoa Lajit.fi-sivustolta.

Tiedätkö, että kuten leppäkertun toukat ja aikuiset leppäkertut, myös moni kukkakärpäsentoukka syö kirvoja. Kurkkaa kukkakärpästietoa Ötökkätieto-sivustolta.

Tiedätkö, miltä näyttää ristihämähäkki kärpässaaliinsa kanssa? Kurkkaa kuvat täältä blogista löytyvästä Ristihämähäkki paketointipuuhissa-jutusta.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus onnistaa, kun pysyvät riittävän kauan liikkumatta aloillaan. :)

   Poista
 2. Upeita kuvia vaikeasti kuvattavista kohteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun tarpeeksi monta kertaa yrittää, niin aina joku kuva sentään onnistuu. 🙂

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Mun kesän lempparipuuhaa on ulkona vain katella kaikenlaisia ötökäitä ja ottaa niistä kuvia :) Kirakin tykkää seurailla erilaisia öttiäisiä mun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monet ötökät on kyllä tosi nättejä, kun lähemmin katsoo, ja kukasta toiseen lentäviä pölyttäjiä on jotenkin maagista tarkkailla. <3

   Poista
 4. Siis niin upean tarkkoja makrokuvia, että innostuin ihan zoomailemaan pörriäisen turkinkiiltoa! Minä juuri leikkelin ötököitä!!
  Huh - taisi kuulostaa kamalalta, mutta onneksi ne ötökät olivat lahjapaperissa... iloisen tutkivaa kesän jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimalaiset ovat kyllä niin sööttejä, että melkein tekisi mieli rapsuttaa kuvitellun korvan takaa. :) Ötököiden leikkely kuulosti tosiaan hurjalta, mutta onneksi tarkensit, mistä oikeasti kyse. :D Kiitos, ihania kesäpäiviä sinulle myös!

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...