lauantai 1. heinäkuuta 2023

Miten käy, jos jättää nurmikon leikkaamatta?

Siisti, vastaleikattu nurmikko näyttää nätiltä ja kutsuvalta - tervetuloa touhuamaan! Jonkun vain täytyisi aina tehdä se viikoittainen leikkuutyö, jonka jäljiltä pihanurmi pysyy ryhdikkäänä temmellyskenttänä.

Mutta miten käy, jos nurmikko jääkin leikkaamatta? Miltä piha näyttää viikon, entä kahden tai kolmen päästä? Meiltä löytyy aiheesta kokemusta jo useammalta kesältä, kun joko laiskuuttaan tai tarkoituksellisesti nurmikonleikkuu on jäänyt joksikin aikaa tauolle.

Tervetuloa luonnonkukkaniityllemme ja minimetsään! Tiesittekö, että puuntaimien (haavan juurivesoja) kasvuvauhti on aluksi niin huima, että ne kirivät pituutta jopa reilut kymmenen senttiä viikossa!4 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaan nyt saa olla ahkerasti ruohonleikkuria käyttämässä, kasvuvauhti on niin mahdoton, että jo viikon jälkeen näyttää tooosi pitkältä. Ja huh mikö kasvuvauhti noilla puuntaimilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitäisi tosiaan olla kahdesti viikossa ruohoa leikkaamassa, jos haluaa pitää siistin ilmeen. Nimenomaan pitäisi, ei vielä koskaan olla oltu niin ahkeria. :D

   En ole ennen tiennyt, että puuntaimet voivat alkuvaiheessa kasvaa noin nopeasti, kunnes omassa pihassa sen on päässyt näkemään uudelleen ja uudelleen. Aina sitä oppii jotain uutta! :)

   Poista
 2. Meillä on ollut tänä kesänä oikein sellainen "Pelasta pörriäinen" -pihanurmikko. :D Kaikenlaisia kukkasia sieltä nousee, kun ei turhan ahkeraan leikkaile. ;)

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...