maanantai 2. syyskuuta 2024

Koska viimeksi nukuit yön ulkona?

Viime lauantaina vietettiin Suomen luonnon päivää ja siihen liittyvää Nuku yö ulkona-haastetta.

Minä en ole aikuisena enää ollut kovinkaan aktiivinen ulkonanukkuja. Viimeksi olen yötä nukkunut ulkona kesällä -21 mökillä, ennen kuin lisärakennus makuuhuoneineen valmistui.

Niitäkään yöpymisiä ei ollut alunperin suunniteltu ulkona nukkumiseen. Meillä on sen verran iso vene, että siinä on makuupaikat viidelle hengelle, joten kaksi ihmistä koirineen mahtuu sinne nukkumaan oikein mukavasti.

Minä en vain oikein kestä sitä keinutuksessa nukkumista. Alkuyö meni aina hyvin, kun vesi oli tyyni, mutta aamuyöstä veteen alkoi tulla sen verran liikettä, että vene keikkui ja minulle tuli huono olo.

Muita nukkujia keikutus ei häirinnyt, mutta minä aina kömmin aamuyöstä peitto kainalossa veneestä ulos terassin sohvalle nukkumaan, ja mies tuli koirien kanssa sitten myötätunnosta perässä.

Olisihan sitä voinut jäädä illalla jo suoraankin sinne terassille nukkumaan. Jotenkin sitä aina kuitenkin halusi kokeilla, että jos tämä olisi nyt se yö, jolloin vene ei keiku ollenkaan, tai se yö, kun keikkumisesta huolimatta pystyisin siellä aamuun asti olemaan. Mutta ei, niitä öitä ei tullut.

Lisärakennus valmistui syksyllä -21 ja sen jälkeen ei olekaan ulkona tullut öitä nukuttua - sitä ei varmaankaan lasketa, että kesällä nukkuu makuuhuoneen ikkuna auki...

Mutta päiväunia minä olen kyllä ulkona nukkunut! Niitä nukutaan mökillä joka kesä siellä terassin sohvalla useammat. Vauvakin pääsi jo ensimmäisellä mökkivierailullaan samaiselle sohvalle torkkumaan sylin ja rattaiden lisäksi. Onhan se toki kotonakin jo vaunuissa päiväunia nukkunut, kun koirien kanssa käydään kävelyllä.

8 kommenttia:

  1. Nukuin perjantain ja lauantain välisen (ennakkoon) yön ulkona ukkoni kanssa. Laitettiin auringonottosängyille vaahtomuovipatjat ja kömmimme makuupusseihin klo 22 illalla. Oli tähtikirkas taivas ja revontuletkin loimusivat jollain aikaa. Mentiin sisälle klo 5.30, kun alkoi ukonilma. Ihana kokemus ja eka kerta oli 66-vuotisen elämäni aikana yöpyä ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa harmi, että ukkonen keskeytti ulkona nukkumisenne, mutta tuo tähtitaivas ja revontulet kuulostaa kyllä ihanalta "katolta" nukkua. <3

      Poista
  2. Muistaakseni kaksi vuotta sitten olen nukkunut melontaretkellä teltassa. Tänä vuonnakin olisin voinut nukkua ulkona, kun vanhempani tarjoutuivat nukkumaan vauvojen kanssa, mutta pelkäsin, etten saisi ulkona nukuttua niin hyvin, kun on valoisaa ja luonnon ääniä, joten tällä kertaa valitsin koko yön unet sisällä, kun siihen kerran tuli tilaisuus. Ulkona ehtii nukkua sitten vaikka myöhemmin lasten kanssa, kun he vähän kasvavat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvien yöunien mahdollisuutta arvostaa kyllä nykyään vieläkin enemmän kuin ennen.

      Poista
  3. En muista milloin olisin ulkona yötä nukkunut, varmaan joskus lapsena. Nuo päikkärit ulkona ovat kyllä mukavia :)
    Teillä arki muuntuu pikkuhiljaa, kun pikkuinen kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi päivällä ulkona kuin ei ulkona ollenkaan. :) Juu, vähitellen pääpaino muuttuu syömisestä ja nukkumisesta enemmän seurustelun ja touhuamisen suuntaan, saa nähdä, millainen tyyppi hänestä kasvaa. <3

      Poista
  4. Joskus lapsena olen viimeksi nukkunut yön ulkona, eli siitä on jo melkoisesti aikaa. Makuuhuoneen ikkuna on kyllä meilläkin kesäisin lähes joka yö auki, mutta sitä ei tosiaan varmaan kelpuuteta ulkona nukkumiseksi, vaikka lintujen laulu ulkoa kuuluukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee siitä raitista ilmaa ja tosiaan luonnonääniä kuitenkin, että parempi kuin ei mitään. :)

      Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...