lauantai 24. elokuuta 2024

Maalasin pieniä taloja

"Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista. Illan tullen sanoi hän -Nyt mä lähden tästä talosta pois."

Tosielämässä tarina menee niin, että monta monta vuotta sitten aidanrakennuksesta jäi yli muutama tolpanpalanen. Otin palaset talteen, koska tuli mieleen, että niistä voisi joskus tehdä jotain.

Jossain kohtaa myöhemmin sain idean maalata toiseksi korkeimman tolpanpalan keltaiseksi taloksi. Tein sille askartelusavesta kavereiksi pari puuta, poron, lumiukon ja lumikasan ja niistä talvisen asetelman ulos lyhtyyn.

Tarkoituksenani oli heti perään maalata talot lopuistakin kalikoista, mutta minulle käy monesti niin, että innoissani aloitan jonkin projektin ja sitten se jääkin kesken.

Noh, nyt tuli vihdoinkin kaivettua esiin loputkin kalikat, maalattua ne, sijoitettua ulos ja talokylä on valmis. Uskotteko muuten, että nämä puunpalaset ovat seuranneet minua jo kahdessa muutossa mukana odottaen, että vihdoinkin tekisin niistä jotain?

Yhden talon ikkunat, ovi ja katto on maalattu vauva sylissä - heräsi kesken urakan - ja se näkyy työnjäljessä. Onneksi ei ole niin nöpönnuukaa, kun itselleen tekee, ja eiköhän se tuonne puunjuurelle kelpaa oikein hyvin sellaisenaan.




10 kommenttia:

  1. Tää on ihan mainio idea! Pihalle saa väripilkkuja ja ihmeteltävää. Minullakin on ehkä jossain tuollaisia palikoita. Pitää laittaa idea korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit, nämä kyllä tosiaan näyttää kivalta ulkona ja just tuo vähän väriä ja eloa. :) Odotellaan, minkälaisia teille mahdollisesti ilmestyy. Mä haluaisin meille pihaan vielä paljon lisää jotain tällaista "kivaa hassuttelua", mutta niin kuin näkyy, aika pitkissä kantimissa on toteutukset välillä. :D

      Poista
  2. Somia pikku taloja. Niistä tuli kiva väriläiskä pihaan. Pienen lapsen kanssa saa välillä vähän soveltaa, että saa tehtyä kaikenlaista mitä on suunnitellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää olla tosiaan iloinen aina silloin, kun ehtii tehdä edes pienen hetken jotain omaa juttua, kuten nämä pikkutalot nyt. :)

      Poista
  3. Hyvä, ettet antanut periksi ja heittänyt kalikoita pois jossain muutossa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea muuta heitin kyllä pois, mutta en puukalikoita. :D

      Poista
  4. Suloisia ja kivat värit näissä.
    Minä hurahdin kivien maalaamisesta. Olen piilotellut kiviä lähelle lasten leikkipaikkoja, koska maalaan sarjakuvista tuttuja hahmoja. Sain inspiraation facen FnStones - ryhmästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva idea piilotella niitä lapsille löydettäviksi. :)

      Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...