torstai 18. toukokuuta 2023

Itse tehty takki koiralle - superhelppo!

Tee itse koirantakki pienelle koiralle - tarvitset vain sakset. Takin/paidan tekeminen koiralle itse ei enää voisi olla helpompaa (ja halvempaa) kuin tämä. 

Kuinka tehdään itse takki koiralle? Kas, näin se sujuu: 

Tosi helppo itse tehty takki koiralle

Etsi kaapeista oma vanha fleece-takkisi tai -paita tai -housut, jota et syystä tai toisesta enää itse käytä, tai osta sellainen kirpputorilta. Yhtä hyvin sopii joku toinenkin materiaali, mutta sen täytyy olla purkaantumatonta kangasta, jos haluat selvitä takinteosta kaikista helpoimmalla.

Valitun takin/paidan/housujen tulee olla kooltaan sellainen, että sen hihan/lahkeen ympärysmitta on hieman suurempi kuin koirasi rintakehän ympärysmitta. Tämä siksi, koska takki koiralle tehdään tästä hihasta/lahkeesta.

Leikkaa hiha/lahje irti ja mittaa siitä sopivan pituinen pala koirasi takiksi. Haalarimalliseen takkiin pituutta pitää riittää koko koiran kropan pituudelta, paitamalliseen sopiva pituus on johonkin kohtaa vähän ennen takajalkoja.

Leikkaa jalkareiät ja muotoile tarvittaessa myös takin etu- ja/tai takaosaa sopivaksi. Ja tadaa - takki on valmis käyttöön! Päälle takki puetaan ensin pään läpi pujottamalla ja sitten sujauttamalla jalat omista koloistaan.

Lisäohje hieman vaativampaan  itse tehtyyn takkiin koiralle

Jos lanka ja neulaa pysyy kädessä tai on mahdollisuus ompelukoneen käyttöön (monissa kirjastoissakin on nykyään ompelukone käytettävissä), takin voi tehdä myös purkautuvasta tai monikerroksisesta materiaalista, jolloin sekä etu- että takaosa takista täytyy huolitella. Niihin voi lisätä myös kuminauhan tai resorin pitämään puku tiiviisti päällä.
Kurkista myös aiempi tee se itse- ohjeeni Itse tehty haavapuku koiralle. Tulossa myös ohje helppoon, itse tehtyyn takkiin keskikokoiselle/suurelle koiralle. 😀

8 kommenttia:

 1. Mainio idea pienikokoiselle koiralle. Helppo tehdä ja kaapissa lojuville vaatteille tulee uusiokäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään juurikin siitä, ettei tarvitse ostaa uutta vaan vanhalle löytyy uutta käyttöä. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tästä ei tosiaan oikein helpommaksi itse tehty koiranvaate enää tule. :D

   Poista
 3. Näppärä keksintö. Tulee mieleen ( näin koirattomana ihmisenä) , että farkkutakkikin olisi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkkutakkiin ompelisin toisen, pehmeämmän kankaan sisäpuolelle tai pukisin vaikka tähän fleecen päälle lisukkeeksi, mutta kivalta kyllä varmasti näyttäisi. :) Mistä tulikin mieleen, että kyllähän tuolla kaapissa lojuu kasa vanhoja farkkujakin erään toisen projektin jäljiltä... :D

   Poista
 4. Tuohan on mainio idea. Eikä vaadi sitä, että olisi mestariompelija tai käsityöläinen.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan onnistuu varmasti ihan kaikilta. :)

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Mitä kesämökillä voi tehdä talvella?

Mitä kesämökillä tehdään talvella? Alla kuvakavalkadi meidän talvimökkeilyistä.  Kesämökillä syödään eväitä ja syötetään koirille niiden omi...