tiistai 9. toukokuuta 2023

Koiran kesäturkki

Bologneseille kuuluu normaalisti täyspitkä turkki, jonka hoito vaatii runsaasti kampaamista sekä myös pitkän turkin pesemistä. Työlään turkinhoidon, tai lähinnä siis meidän, eli siitä innostumattomien omistajien, johdosta bolognesemme turkkia leikataankin säännöllisesti lyhyempään kuosiin.

Talven aikana Pikkubolognesen turkin on tosin annettu kasvaa vähän pidemmäksi leikkausten välillä. Varsinkin pään alueelta ja korvista karvaa on leikattu melko säästeliäästi ja Pikkubolognese onkin ollut aika söpö karvapallo.

Punkkikauden alkaessa (molemmista lapinkoirista on jo löytynyt yksi punkki, yöks) sai Pikkubolognese nyt kuitenkin lyhyen kesäturkin. Pikkubolognese kun tykkää nukkua kanssamme sängyssä, joten lyhyt turkki tehostaa punkkitarkastuksia.

Pikkubolognesen pää- ja korvakarvoja leikatessani tuli mieleeni kokeilla, miltähän se näyttäisi, jos karvat leikkaisikin vain toiselta puolen päätä ja jättäisi toisen puolen täyspituuteen - ja siitähän tuli tosi hauska!

Valitettavasti hauskuus vain jäi lyhytaikaiseksi, koska talouden toinen ihmisasukas oli hauskuudesta eri mieltä. Mutta on muuten jännä, miten pienet korvat ja pieni pää tuolla suuren karvapehkon sisällä onkaan!
2 kommenttia:

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...