maanantai 1. toukokuuta 2023

Miltä näyttää 14-vuotias koira?

Suomenlapinkoira on rotu, jonka pitäisi vielä pitkälle veteraani-iässäkin olla niin sanotusti elämänsä kunnossa. Vieroksun ajatusta, että esimerkiksi 10-vuotias lapinkoira olisi jo vanha.

Reilu vuosi sitten kirjoittelinkin veteeranikoirien kokoontumisajoista ja miten viiden, iältään noin 9-13-vuotiaiden koirien porukasta neljä oli vielä kuin mitkäkin nuorukaiset ja vain yhdellä vauhti oli jo sairauden myötä hieman hidastunut.

Lumes on nyt 14v3kk ja edelleen se niin halutessaan juoksee kovempaa kuin 10v1kk ikäinen Mesta. Lenkeillä Lumeksen vauhti tosin on vaihteleva. Se kyllä jaksaa kulkea pitkätkin matkat ja ulkoilee mielellään, mutta se kävelee enimmäkseen hyvin rauhallisesti - paitsi silloin, kun yhtäkkiä laittaakin reippaamman vaihteen päälle. Vapaana ollessaan se innostuu aina juoksuvauhtiin ja vielä lenkkien jälkeenkin spurttailee Mestan kanssa kotipihassa.

Kaikkeen toimintaan Lumes haluaa osallistua yhtä innokkaasti kuin aina ennenkin, oli se sitten namietsintää, jäljestystä, esineiden etsimistä, rally-tokoa, tottista, temppuja, agilitya tai yleistä yhteistä puuhastelua. Lumes pitää myös edelleen puolensa Mestan kanssa eikä luovuta sille leluja, jos haluaa ne itsellään pitää. Ihan samat luonteenpiirteet sillä on edelleenkin kuin mitä nuorempana.

Joulukuun loppupuolella Lumes kävi lääkärintarkastuksessa ja selvisi perustutkimuksista sekä laajoista verikokeista puhtain paperein. Terve tyyppi se siis on ja antaa toivoa, että yhteisiä kuukausia - tai kenties jopa vuosia - on vielä edessä monia. Kuulo tuntuu pelaavan täydellisesti ja näkökin on tallella, mutta toki mikään nuoren koiran kroppa ei 14-vuotiaalla enää ole, vaikka muutoin loistavassa kunnossa onkin.
8 kommenttia:

 1. Virtaa riittää ja elämässä on tarkoitusta ja iloa teidän yhteisissä puuhasteluissa. Hyvää elämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on mielekästä tekemistä, niin mieli pysyy virkeänä - koskee sekä ihmisiä että eläimiä. :)

   Poista
 2. Ihana kuulla! Ja hauskoja kuvia! Toivotaan monia yhteisiä terveitä vuosia♥

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että teillä asuu hyväkuntoisia, terveitä senioreita! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä asia, josta osaa olla onnellinen. <3

   Poista
 4. Moikka, voitit meidän blogiarvonnassa turkoosin nuolualustan ja herkut. Laitatko osoitteen, niin saan paketin matkaan: nemuski@gmail.com P.S. Ihana 14-vuotias! Meillä kans Nemo 14v 10kk ja edelleen puuhakas/villi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, iloinen yllätys! Arvontavoitto tulee päätymään juurikin Lumeksen käyttöön, erinomaista. :) Olenkin seuraillut, että teilläkin tosiaan vielä menojalkaa vipattaa, vaikka ikää riittää. <3

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...