keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Kuinka monta koiraa mahtuu sup-laudalle?

Se, kuinka monta koiraa sup-laudalle mahtuu, riippuu monistakin eri tekijöistä. Minkä kokoisia koirat ovat, entä lauta ja ihmissuppailija? Mikä on laudan kantokyky? Kuinka koirat käyttäytyvät sup-laudalla? Suppaileeko ihminen seisten vai polvillaan?

Isoja koiria luonnollisesti mahtuu kyytiin vähemmän ja laudan painorajakin tulee helposti vastaan. Rauhattomia, sinne tänne häsääviä koiria on vaikeampi ottaa laudalle useampia, kun taas rauhallisia, aloillaan pysyviä koiria on helpompi mahduttaa mukaan enemmänkin kuin vain yksi. Mikäli ihmisen tasapainotaidot mahdollistavat suppailun kokonaan seisten koirienkin kanssa, vie ihminen itse siten vähemmän tilaa ja vapauttaa paikan lisäkoiralle verrattuna polvillaan suppailijaan.


Meidän sup-lautamme on 320cm pituinen ja leveimmältä kohdaltaan 81cm levyinen Jobe Yarra, jossa suppailijan suosituspaino on max 120kg. Alkujaan suppailin aina yhden lapinkoiran kanssa kerrallaan, kun oletin jotenkin automaattisesti, etteivät ne mahtuisi samalla kertaa kyydille. Kun lopulta päätin kerran ottaa molemmat mukaan, ei mahtumisessa ollutkaan mitään ongelmaa, ja siitä edespäin ovatkin lähes aina olleet kumpikin yhdessä mukana.

Kahden rauhallisen koiran kanssa suppailu on vielä hyvin sujuvaa. Yleensä ne ovat molemmat keulassa, toisinaan toinen edessä ja toinen takana. Laudan painorajaankin on vielä parisenkymmentä kiloa varaa, eikä lauta toki uppoaisi heti liikapainostakaan, mutta sen käyttöominaisuudet kärsisivät.Kun sitä sanotaan, että ei kahta ilman kolmatta, päätin viime kesänä napata vielä bolognesen kolmanneksi koiraksi mukaan sup-lautailemaan. Sinänsä mahduimme kaikki laudalle ihan hyvin, mutta minulla alkoi olla vähän ahdasta meloa. Seisten olisi varmasti onnistunut paremmin kuin polviltaan, mutta niin uhkarohkea en ole, että kolme koiraa laudalla seistenmeloisin, kun kahdenkin koiran kanssa teen sen vain peilityynessä vedessä.

Kuinka monta koiraa siis mahtuu sup-laudalle? Kyllä sinne kaikki kyydille mahtuvat, mutta mukavinta suppailu on, jos lauta ei ole ihan tupasen täyteen ahdettu.
Lisää sup-lautailusta Harrastuksena suppailu, toisenlaisia vesipuuhia Veneily koiran kanssa.

8 kommenttia:

 1. Hyvin näyttää suppailut koirien kanssa sujuvan. Mitenhän onnistuisi meillä... veneilystä meidän tytöt kyllä tykkäävät. On kyllä mainio näky tuo, kun on koiria suppilauta täynnä :)

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun veneily on Hipusta ja Mytöstä mukavaa, niin uskoisin niiden kanssa onnistuvan hyvin myös suppailun. :)

   Poista
 2. Voi ihanuus miten upeat kuvat😊
  Ja koira kamut nauttivat myös olostaan kyydistä. Kerrassaan kesän vieton parhautta.
  Mukavia hetkiä ja retkiä heinäkuulle🌸

  VastaaPoista
 3. Kyllä olette komea näky vesillä!!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...