maanantai 3. heinäkuuta 2023

Vähän erilainen kesämökki

Kerran, ollessamme veneilemässä, törmäsimme paikkaan, jossa oli kaksi matalikkoon juuttunutta purjevenettä. Mietimme, että yhdelle veneelle se vielä voisi olla vahinko, mutta kahden vierekkäisen veneen ollessa kyseessä, se näyttää enemmänkin tarkoitukselliselta.



Palasimme paikalle talvella jäitä pitkin, jolloin pääsimme aivan veneiden viereen asti. Selvästikin niillä oli joku tarkoitus ainakin joskus ollut, koska veneistä pienempi oli tukevasti kiinnitetty aloilleen ja suurempikin pöngätty pysymään pystyasennossa.



Päättelimme, että ehkä ne ovat, tai ainakin ovat olleet, kesämökkityyppisessä käytössä, ja paikalle on aina saavuttu sitten pienemmällä veneellä. Parempaakaan selitystä emme keksineet sille, miksi aikanaan hienot purjeveneet on tällä tavoin matalikkoon hylätty.


6 kommenttia:

  1. Kesämökki aavelaivalla ;)
    Tuosta nurmikonleikkuusta.. olisi kiva, jos voisi jättää apilan tms. kukkimisaikana leikkaamatta, niin ehtisi siementää. Joskus jätän leikatessa alueita, joissa apila kukkii runsaiten. Näyttää aika hassulta ja on lopulta tosi raskas alue leikata, kun oikein kasvaa ;D Mutta joo, tuo puumaisten taimien ilmestyminen on aika nopeaa touhua.
    Nurtsikan leikkaaminen on minulle eräänlainen urheilusuoritus ;) Vaikka tuleekin vastaan aina liian usein...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, totta, nehän saattavatkin olla aavelaivoja. :O

      Minulla on vähän mielen ristiriita nurmikonleikkuusta - tykkään, kun nurmi on leikattu ja siisti, mutta toisaalta tykkään just myös apilaniitystä ja nähdessäni kimalaisten nauttivan siellä pörräilystä. :)

      Poista
  2. Kiitos vierailusta olenkin nyt vastavierailulla ja mukava blogi sinulla . Täälläkin näkee joskus veneitä talvella jäissä mutta lähinnä rannoilla ja laiturilla . Eiköhän nämä ole kohta entisiä veneitä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, kauanko veneet kestävät jatkuvaa vedessäoloa kesät talvet ilman huoltoa. Ainakin tuo mustavalkoinen näytti jo kyljistäänkin huonokuntoiselta, että taitaa olla elämänsä ehtoopuoli lähestymässä.

      Poista
  3. Viikonloppuna fillaroimme Paraisilla ja sielläkin oli vastaava "aavelaiva" - unohdettu! Ikävää "roskaamista" sekin.... kai paattienkin hautausmaa jossain olisi... autojakin näkee jätetyn usein omituisiin paikkoihin ruostumaan... ja muutakin maatumatonta!! Miellä sen sijaan liikkuva "kesämökki". Iloisia kesäpäiviä Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota olen kyllä miettinyt myös, että ei ole asiallinen paikka hylätä veneitä, jos ei niistä kukaan enää huolta pidä. Viime vai toissa kesänä kaupunki tyhjäsi veneiden talvisäilöparkkiksen hylätyistä veneistä ja niitä oli siis todella paljon. Miksi veneitä ei myydä tai anneta pois, miksi jättää rahanarvoista omaisuutta vuosikausiksi vain mätänemään aloilleen... Mukavia pyöräilyretkiä loppukesäänkin, liikkuva kesämökki kuulostaa hyvältä. :)

      Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...