maanantai 31. heinäkuuta 2023

Kesä ja kukkaset

Kesä, kesämökki ja kesämökillä kasvavat kukkaset. 💜 Kuvissa esiintyvät - mikäli olen kaikki oikein tunnistanut - kesäkuulla kukkineet ruskolilja, kevätvuohenjuuri, puna-ailakki, voikukka, ojaleinikki, suolaheinä ja pihlaja.

Tunnistamisessa käytin apuna Luontoportti-sivustoa, jossa on kätevä erilaisiin ominaisuuksiin perustuva tunnistusjärjestelmä Suomessa luonnonvaraisina esiintyvistä kasveista, sienistä, linnuista, nisäkkäistä, perhosista ja kaloista, sekä Itämeren asukkaista.
Lisää kukkakuvia löytyy Ihanat kamalat ötökät- , Miten käy, jos jättää nurmikon leikkaamatta?- ja Ken on heistä kaikkein kaunein?-jutuista.

6 kommenttia:

 1. Oi mitä kukkaloistoa! Kätevä tuo sivusto tunnistamisen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan vain riittävän hyvin on tuntomerkkejä, niin tuo sivusto on tosiaan oikein kiva apuri tunnistamiseen. Lintuja olen toisinaan sieltä etsinyt ja välillä näitä kasveja.

   Poista
 2. Kauniita kuvia kauniista kohteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä kukat on kyllä kaikki nättejä. :)

   Poista
 3. Kesäkukat on ihania :) ! Itse olen vähän laiska niitä meidän pihalla erityisesti kasvattamaan, mutta jotkut perennat ne onneksi ja ystävällisesti tunkevat päänsä esiin vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset kukat ovat kyllä tosiaan parhautta, jotka joka vuosi tulla tupsahtavat ihan itsestään taas esiin. :)

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...