keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Ristihämähäkki paketointipuuhissa

Viime vuoden aikana meidän elämässä tapahtui paljon uutta. Esimerkiksi ensimmäistä kertaa ikinä meillä on käytettävissä melkein oma kesämökki, jonne voi piipahtaa käymään melkeinpä koska vain siltä tuntuu. Mökin pihapiirissä näkyy kesäaikaan monenmoista pientä vipeltäjää ja lentäjää, yksi huomioni säännöllisistä kiinnittäjistä ovat terassilla viihtyvät ristihämäkit. Ne vaihtelivat silloin tällöin verkkojaan paikasta toiseen ja aina oli yllätys, mistä hämähäkit milläkin kerralla löytyvät. Toivoin näkeväni niitä hengailun lisäksi myös ruokailupuuhissa, jonka odotus palkittiinkin viimein heinäkuun puolivälin tienoilla huomatessani seuraavan näyn.Vaaleampi ristihämähäkki oli juuri saanut saalikseen kärpäsen ja aloittanut sen paketoinnin seittiin. Oli mielenkiintoista nähdä tämä toimenpide. Hämähäkki ketterästi pyöritteli kärpästä ympäriympäri ja seittikerrokset kärpäsen ympärillä lisääntyivät kierros kierrokselta. Mieleni teki jäädä seuraamaan paketointi loppuun asti, mutta hämähäkki selvästi hieman häiriintyi lähelläolostani ja kuvaamisesta varsinkin, joten aika pian jätin sen käärimään kärpästä omassa rauhassaan.Noin tuntia myöhemmin palasin tarkistamaan tilanteen. Hämähäkki oli poistunut paikalta, mutta verkon keskelle oli ilmestynyt sen tuorein ruokavarasto, jossa kärpäsen lisäksi oli säilytyksessä jokin toinenkin saaliiksi jäänyt ötökkä. Tullessamme muutaman päivän päästä seuraavan kerran mökille, ruokavarasto oli tyhjätty, joten hämähäkille lienee tulleen nälkä tai ruuat oli siirretty johonkin toiseen paikkaan.

6 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen luontoelämys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, joskus sattuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja vielä on muistanut ottaa kamerankin mukaan. :)

   Poista
 2. Luonto-otusten puuhaa on kiva seurata! Viime talvena meillä oli aika hauska iltapuuha - nimittäin meillä on riistakamera asennettuna mökillä, josta katselemme, että asiat ovat kunnossa, kamera välittää livekuvaa.
  Sitten kävi niin, että hämähäkki kutoi verkkonsa kameran linssin suojaan ja oli siten lähetyksen päätähtenä aina kun se oli verkossaan.

  Välillä puhalteli kovat talvimyrskytuulet ja verkko heilui ja hämähäkki piti kiinni henkensähädässä. Välillä verkko oli aivan risa, mutta kun seuraavana iltana katsoimme, oli verkkoa paikkailtu ja se oli taas aivan ehta. Ja välillä siinä tosiaan roikkui noita "herkkupaloja", joita sinunkin kuvissa näkyy :).

  Tämä kameran katsominen oli jokailtainen rutiinimme ennen nukkumaanmenoa ja toivotimme hämähäkille hyvää yötä ja tsemppiä :). Tänä talvena meillä ei ole ollut yhtä jännää, koska hämähäkki ei palannut talviasunnolleen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillähän on ollut hienot hämähäkkilivet siellä, kiva, että joku muukin tykkää seurailla hämisten puuhia. :)

   Poista
 3. Meilläkin on suuri onni saada mökkeillä käytännössä omalla mökillä. Paperilla se ei meidän ole mutta mökin omistaja ei siellä pysty enää käymään. Itse olen viettänyt kyseisellä mökillä miltei kaikki kesät kaksivuotiaasta saakka. On ihanaa, kun kaupunkiasumisen rinnalla meillä on paikka maalla, metsän keskellä, omassa rauhassa. Hippu ja Myttö rakastavat mökkiä ja mökkeilyä. Onneksi on myös muutama muu mökki, joihin meidät aina joka kesä kutsutaan vierailemaan.

  Mökillä on mukavaa seurata luonnon ihmeitä. Hienoja kuvia hämiksistä!

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ennen ajatellutkaan, miten mukavaa mökkeily on, mutta kun sitä on nyt yhden kesän saanut harrastaa, niin siihen hyvin äkkiä tykästyi ja odottaa jo seuraavaa kesää. :) Kiva, että teilläkin on kesäpaikka ja vielä mieluisissa metsämaisemissa!

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Blogitekstisuositus

Milloin siivotaan joulukoristeet pois?

Mikä on oikea aika siivota joulukoristeet pois? Kuinka kauan joulun jälkeen voi joulukoristeita vielä pitää? Saavatko joulukoristeet olla es...