tiistai 1. helmikuuta 2022

Koirien kauppaleikki

Koirani ovat aina olleet kiinnostuneita ostosreissujen kotiintuomisista eli kauppakassien sisällöistä. Erityisen innokkaasti ne ovat kurkistelemassa mielenkiintoisia tuoksuja pursuavia ruokaostoksia. Tästä sain kerran ajatuksen helppoon koirien kotiaktivointiin, jossa tarjotaan koiralle mahdollisuus sille luontaiseen ja mieluiseen haistelupuuhaan, joka myös hyvällä tavalla väsyttää koiraa henkisesti. 

Leikin kaava on yksinkertainen: Ostoksia otetaan kassista yksi kerrallaan ja ennen kaappiin päätymistään jokainen ostos kiertää koirien nuuhkittavana, jonka jälkeen katseet seuraavat, mihin kaappiin mitäkin laitetaan. Samalla juttelen koirille tyyliin "tämä on makaroonia, nyt tulee suklaa, sitä ette saa syödä, oi teidän lempparia nakkeja, leipää, tämä on vaan talouspaperia, haluatteko silti haistaa, aaa, mitäs täällä on, lihanpaloja, nami" jne. Toisinaan ostoksiin sisältyy jotain koirille tarkoitettua, kuten vaikkapa herkkupussi, josta kaikki saavat heti pienet maistiaiset.

Koirat tuntuvat nauttivan näistä ruokaostosesittelyistä ja varsinkin suurempien ostosten jäljiltä ne ovat selvästi tyytyväisen oloisia.4 kommenttia:

 1. Hauska idea! Meilläkin on aina sekä kisut että Into kauppakasseja tutkailemassa=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kissoillakin on utelias luonne ja ruoka kiinnostaa. 👍

   Poista
 2. Heh... Eipä ole tullut ruokatarvikkeita erikseen esiteltyä koirille, mutta päät käyvät kyllä kasseissa joka kerta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirien tarkalla hajuaistilla taitaa jo pikanuuskaisullakin saada kattavan tiedon ruokakassin sisällöstä. :D

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...