lauantai 3. joulukuuta 2022

DogVisit Vimpeli - kuntoportaat ja näkötorni järvimaisemalla

Etelä-Pohjanmaalla Vimpelissä sijaitsevan Lakis-laskettelumäen reunaan rakennettiin vuonna 2019 kyläseuran toimesta noin 400 metrin pituiset kuntoportaat, joita kiipeillessään voi nauttia upeasta järvimaisemasta. Mäen päällä, kuntoportaiden lepotasanteen vieressä, kohoaa lisäksi 16 metrinen näkötorni, jossa saa ihailla maisemia vielä vähäsen korkeammalta ja kaikkiin ilmansuuntiin.Olen muutaman kerran kuntoillut täällä koirieni kanssa ja vaikka portaiden kapuaminen vähänkin reippaampaan tahtiin ottaa oman kunnon päälle, on kokemus aina yhtä hieno maisemia ja erinomaista talkootyön laatua ihaillessa. Huhtikuulla -21 kuntoportailumme sai vielä eksoottisen lisän, kun lumisen kevättalven ansiosta laskettelukausi olikin yhä täydessä toiminnassa. Onneksemme portailla oli silti jo kevätkäyttäjiä riittänyt ja talvikunnossapidon puutteesta huolimatta rappuset olivat ihan käyttökunnossa.


Näkötorni on tukeva ja sen rapuista selviytyvät reippaat koiratkin. Näköalakuntoilupaikan lisäksi alueelta löytyy ainakin myös useampi laavu evästelyyn, pururata lenkkeilyyn, frisbeegolfrata ja aivan mäen laelta rullaluisteluratakin. Lappajärven puolella Hotelli Kivitipussa on myös kiinnostava, ilmainen 3D-lasein toteutettu virtuaalimatka avaruuteen, mutta sen ajaksi koirat taitaa joutua jättämään autoon.

Mikäli alla oleva video ei näy, linkki suoraan Youtubeen.


Lisää maisemakohteita löytyy naapuripitäjästä, Keski-Pohjanmaan puolella sijaitsevasta Vetelistä, jonka pururatareitistön varrella on komeita näköalakallioita (klik).

4 kommenttia:

 1. Vautsi miten pitkät portaat!
  Lapinkoirat ovat kyllä mahdottoman ketteriä kulkemaan vaikka missä. :) Meidän lauman jatko-osan lapinkoirat kipaisevat lintutorniin tuosta vain. Mäyräkoiraa ei uskalla kuvitellakaan sellaisessa akrobatisessa suorituksessa. (Roni saattaisi selvitä, mutta välillä silläkin töppösten lyhyys häviää massan nopeudelle...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain, hämmästyin itsekin, kun ne näin ekaa kertaa! Totta, joillain roduilla vartalon muodot eivät sovellu ihan kaikkeen, vaikka koiran ajatukset asiasta olisivat eri mieltä. :)

   Poista
 2. On kyllä pitkät portaat ja mahtavat maisemat!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Mitä kesämökillä voi tehdä talvella?

Mitä kesämökillä tehdään talvella? Alla kuvakavalkadi meidän talvimökkeilyistä.  Kesämökillä syödään eväitä ja syötetään koirille niiden omi...