torstai 22. joulukuuta 2022

Kuka on syyllinen?

Tapaus 1

Koirien ollessa keskenään kotona, oli yksi sohvan selkänojatyynyistä siirretty pois paikoiltaan ja sen takaa sohvan sisäkangas pehmusteineen oli revitty rikki.

Motiivi

Oletettavasti oli yritetty päästä käsiksi sohvan istumatyynyn alla mahdollisesti oleviin vanhoihin purutikkuihin.

Vihjeet

Pikkubolognesella on ollut tapana piilottaa syömättä jääneet purutikkunsa sängyn alle, nojatuolille, sohvan selkänojan ja istuintyynyjen väliseen rakoon yms. käteviksi katsomiinsa paikkoihin. Sitten se joskus ihan yhtäkkiä saattaa saada jonkun purutikkupiilon mieleensä, vaikkapa kesken nukkumaanmenon hypätä sängystä alas, livahtaa sängyn alle (kätevää, kun Pikkubolognese itse mahtuu sinne, mutta lapinkoirat eivät) ja jäädä sitten jemmassa olleen purutikkunsa kanssa rapistelemaan.

Lumes on löytänyt Pikkubolognesen purutikkuja erilaisista huoneennurkkapiiloista, sohvalta ja nojatuolista. Mestalla ei ole sellaista luontaista paikkojentutkimistaipumusta kuin Lumeksella ja Mestalla kestikin pitkään tajuta, mistä Lumes ja Pikkubolognese yks kaks saivat syötävää. Ennen sohvakeissiä Mesta oli hiljattain huomannut, että sohvan sisuksissa saattaa olla purutikkuja, ja tullut useasti pyytämään lupaa sohvan tutkimiseen.

Kukaan koirista ei ole tiettävästi koskaan ennen käyttänyt hampaitaan kankaisiin huonekaluihin.

Kuka on syyllinen?Tapaus 2

Koirien ollessa keskenään kotona, oli yhden huoneen lattialle ilmestynyt kakat.

Motiivi

Oletettavasti kakkahätä oli ollut liian kova ulospääsyn odottamiseen ja tarpeidenteolle oli siten valittu muu sopivalta tuntuva paikka.

Vihjeet

Mesta ja Lumes ovat tähän asti tehneet ne harvat aikuisiällä sattuneet vahinkonsa ulko-oven lähettyville tai keittiöön. Pikkubolognese on ennenkin tehnyt tarpeensa samaan huoneeseen kuin missä kakat nyt olivat.

Kakkakikkareen koko sopii Pikkubolognesen normaaliin tai lapinkoirien pieneen tuotokseen.

Kuka on syyllinen?Tapaus 3

Koirien ollessa keskenään kotona, eteisen naulakossa roikkuvan takkini toinen tasku oli purtu rikki ja namit syöty.

Motiivi

Oletettavasti oli haluttu päästä käsiksi taskussa oleviin nameihin.

Vihjeet

Pikkubolognese on aiemminkin ollut kiinnostunut nameja sisältävistä takintaskuista, mutta ne tutkimukset on päästy keskeyttämään. Mesta ja Lumes eivät tiettävästi ole koskaan olleet aiheesta kiinnostuneita.

Kuka on syyllinen?


4 kommenttia:

 1. Joulu koirien seurassa on kuitenkin sitä aitoa ilman vaatimuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä. :) Nämäkin sattumukset ovat jo yli vuoden vanhoja, jääneet vain mieleen, kun ei satavarmaksi tiedä, kuka koirista asialla on ollut, vaikka vahva epäilys olikin. :D

   Poista
 2. Tapaus on kuin suoraan Sherlock Holmesista! Salapoliisi minussa ottaisi pikkutyypin luupin alle, koska vaikuttaa siltä, että tämmöiset puuhat alkoi kun perheenne kasvoi bolognesen verran :) . Vaikka tuo taskun järsiminen kyllä mietityttää sikäli, että pääseekö Pikku-B nousemaan riittävän korkealle järsimispuuhiin?
  Hyvä kun järjestävät pieniä arvoituspähkinöitä, pitää emännänkin aivot työssä :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tässä olisi tarvittu nyt pätevän yksityisetsivän apuja. :D Hyvin veikattu! Itsekin arvelen hyvin vahvasti tapauksiin 2 ja 3 Pikkubolognesea (se ylettyy kyllä taskuihin asti...), mutta sohvakeissistä en ole ihan varma. Lumes on vapautettu kaikista epäilyistä, joten joko se on Mesta tai sitten tuo pienimmäinen kaiken takana. :D

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Blogitekstisuositus

Milloin siivotaan joulukoristeet pois?

Mikä on oikea aika siivota joulukoristeet pois? Kuinka kauan joulun jälkeen voi joulukoristeita vielä pitää? Saavatko joulukoristeet olla es...