maanantai 27. helmikuuta 2023

Kurkistus kauppakassiin

Koirille - ja miksei kissoillekin - kannattaa järjestää aktivointia tavallisten kotipuuhienkin ohessa. Yksi helppo tapa koiran aktivointiin on ruokaostoksiin tutustuminen samalla, kun niitä muutenkin nostelee kassista kaappeihin. Kutsun itse tätä nimellä koirien kauppaleikki.

Haistelutyöt ovat erityisen käteviä toipilaskoiran aktivoinnissa, kun muuta toimintaa on jouduttu rajoittamaan. Näin oli Pikkubolognesellakin nisäkasvain- ja sterilointileikkauksen jälkeen, kun muutama ensimmäinen päivä piti ottaa varovasti.

Haistelu on koirille luontainen tapa tutustua asioihin ja siten tärkeä osa niiden hyvinvointia, saada olla koiramainen koira. Ihmisen tarjoama, koiraa kiinnostava haistelumahdollisuus myös tukee ihmisen ja koiran välistä hyvää suhdetta ihmisen pystyessä tarjoamaan koirallensa sen tarvitsemaa tekemistä.

Koira kannattaa muutoinkin ottaa mahdollisimman paljon mukaan ihan arkisiin puuhiin, olla olemaan osana perhettä. Mitään erikoisen ihmeellistä sen ei tarvitse olla, esimerkiksi itse viime syksynä lehtien haravoinnin lomassa heittelin mukana hengaileville koirilleni nameja lehtien sekaan ja teetätin muutamia temppuja namipalkalla (koirat ja lehtikasa).

Mitähän kivaa tänään yhdessä eläinystäviemme kanssa tehtäisiin?Mikä alla oleva video ei näy, linkki Youtubeen.

8 kommenttia:

 1. Mahtavaa yhteisaktiviteettia ;)
  Meilläkin kissat harrastaa tuota. Tutkimuksen kohteina ovat myös soittokassi ja työreppu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että kissat taitavat olla myös uteliaita, kuten koiratkin. :) Ja muuten tosiaan, kodin ulkopuolella käyneet muutkin, vieraita tuoksuja sisältävät laukut ovat kiinnostavia "missäs sitä on ilman meitä oltu". :)

   Poista
 2. Hyviä tuoksuja varmaankin tuolla ostosten joukossa.Hyviä neuvoja 🐶❤️Oma koirani Bambo menehtyi viime kesänä,mutta nyt minulla ilahduttajana muutaman kuukauden ajan ystävieni suloinen pikkukoira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä tosiaan taisi olla koirien nenään monta mielenkiintoista tuoksua. :) Voi että, onpa surullista, mutta mukavia päiviä sinulle hoitokoiran kanssa! <3

   Poista
 3. Onpa hauska idea, pitääpä itsekkin toteuttaa seuraavalla kerralla! :)

  VastaaPoista
 4. Tuttua puuhaa! Huushollin Koira tuppaa kyllä sujauttamaan päänsä myös lenkillä vastaan tulevien kauppakasseihin... Wipukan soukka kuono menee yllättävän nopeasti yllättävän syvälle kauppakassin uumeniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sellainen kauppakassiin kurkistelija teillä, pitäähän sitä muidenkin ostoksiin saada tutustua. :D

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...