tiistai 11. lokakuuta 2022

Koirat ja lehtikasa

Pihassamme kasvaa suuri ja komea haapa, joka järjestää meille aina syksyisin lehtienharavointioperaation. Yleensä lehdet tippuvat alas vähitellen, mutta tällä kertaa syysmyrsky sai riisuttua puun kertaheitolla lähes kaikista lehdistään.


Koirat olivat hengailukavereinani haravointipuuhissa. Heittelin niille välillä ruokapaloja lehtien sekaan, niin saivat hyvää tekemistä niitä etsiessään. Koirat ovat paljon tyytyväisempiä, kun saavat nähdä hieman vaivaa ruokansa eteen. Muutamassa sekunnissa hotkaistu ateria ei paljon mieltä lämmitä.


Työnteon lomassa piti toki vähän temputtaakin koiria. Kaikki pieni, arkinenkin yhdessä tekeminen vahvistaa suhdetta koiraan ja saa sen olemaan kiinnostuneempi omista ihmisistään. Mesta oli heti valmiina hyppäämään kottikärryjen kyytiin, se nauttii saadessaan erilaisia tehtäviä.


Kun yksi kolmesta saa ekstrahuomiota, löytävät loput kaksikin yleensä nopeasti paikalle. Eihän kukaan halua jäädä paitsi hauskanpidosta, eikä varsinkaan siihen mahdollisesti liittyvistä herkuista. Ja pakkohan näin intensiivisesti poseeraavat kaverukset on makupaloilla palkita.


Raittiissa ulkoilmassa kavereiden kanssa puuhastelun, ruuan etsimisen ja temppujen teon jäljiltä onkin hyvä ottaa päiväunet auringon mukavasti lämmittäessä. Mutta kuinka siivotaan lehtikasa pois, kun siinä nukkuu lapinkoira?

14 kommenttia:

 1. Ihanaa syksyistä puuhastelua yhdessä. :) Herkkupaloilla saa yleensä aika hyvin varmistettua, että koirat ovat lähettyvillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus koiria ei saa edes pois jaloistaan, kun odottavat vain lisää. :D

   Poista
 2. Niin suloisia kuvia! Oikein aistii tuon ilon, mikä kaveruksilla on, kun touhuavat/ touhuatte yhdessä :)

  VastaaPoista
 3. Hihii, ihania kuvia, ja mitä hauskin yhteinen puuhahetki=)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja kauniita koiria! Syyspuuhilla on terapeuttisia vaikutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haravointi pieninä annoksina on kyllä oikein sopivaa puuhaa.

   Poista
 5. Aivan ihania karvaturreja! Niiden iloinen temmellys syksyisissä lehdissä saa väkisinkin hymyn huulille myös katsojalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne, ja kiva, että tuovat iloa ja hymyä myös muillekin kuin minulle. :)

   Poista
 6. Tosi kivat koirakaverit sinulla! Lapinkoiria olen aina ihaillut, ovat kauniita... Suloinen tuo valkoinenkin veijari. Pihatöihin pitäisi täälläkin tarttua ja ottaa Ansku-koira mukaan. Anskun lempipuuhia pihatöissä ovat haravan ja kottikärryjen jahtaaminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne ovat kyllä oikein mukavat tyypit! :) Teidän Anskulla onkin sitten tiedossa vauhdikkaammat syyspuuhat kuin meidän kolmikolla. :D

   Poista
 7. Hih, ihanat apulaiset ja kuinka komeasti poseeraavat kottikärryjen kanssa. Parsoneitten kanssa kyllä sama, että namin takia mihin vaan :) Mukavaa syksyn jatkoa teidän laumalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mukava, kun koirat tykkäävät osallistua puuhiin. :) Ihanaa loppusyksyä teillekin!

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...