lauantai 26. maaliskuuta 2022

Jäällä kulkemisen vapaus

Ulkoilen koirieni kanssa kaikkein mieluiten metsässä, kuten kerroinkin kirjoituksessani Tutkittuja terveysvaikutuksia - metsä parantaa. Ulkoillessani pidän myös kaikkein mieluiten koirat vapaina, sillä vapaana jaloittelu on sekä koirien fysiikalle että mielelle paljon terveellisempi vaihtoehto kuin kytkettynä remmissä kulkeminen. Ennen, asuessamme loistavien ulkoilumahdollisuuksien keskellä, Lumes ja Mesta olivat noin 50-80% lenkeistämme vapaina. Nykyisessä asuinpaikassamme tuo prosenttiosuus on laskenut  huimasti, mikä on todella harmillista.

Joulukuun reippaat pakkaspäivät jäädyttivät meren tehokkaasti. Olen aina arastellut jäillä liikkumista, mutta nyt pakotin itseni luottamaan siihen, että kyllä jää kantaa minuakin jos kerran muitakin. En pystynyt vastustamaan lähes loputtomiin jatkuvan merenjään tarjoamaa mahdollisuutta lenkkeilyyn koirat vapaina. Olemmekin suunnanneet kaikki mahdolliset ulkoilumme jäälle ja koirat ovat nauttineet suuresti päästessään kulkemaan vapaina.

Koirien pitämiseen vapaana liittyy suuri vastuu siitä, että koirat ovat silti hallinnassa. Niiden täytyy pysyä riittävän lähellä, niiden täytyy tulla kutsuttaessa luokse tai pysähtyä käskettäessä odottamaan, eivätkä ne saa lähteä muiden kulkijoiden luokse olivat ne sitten ihmisiä, koiria tai muita eläimiä. Omaa tapaani opettaa koirat tähän olen hieman avannut kirjoituksessani "Oletko koirasi mielestä kiinnostava?"

Koirat jäällä - Lumes, Mesta ja Pikkubolognese







Mikäli alla oleva video ei näy, linkki Youtubeen.





4 kommenttia:

 1. Metsälenkit ja vapaus ovat parhautta! Meillä se ei täällä kotona tuon vapauden osalta toteudu kuin koirapuistossa. Mutta mökillä, jonne toivottavasti jo pian päästään, vapautta on 24/7.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ihanalta koirille tuo mökkivapaus! <3

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Tunnistaako koirasi kehusanan?

Yksi koirankoulutuksen tärkeimpiä asioita on se, että koira ymmärtää, kun se on tehnyt jotain siten, kuin ihminen siltä haluaa. Jos koiralle...