keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Sommarøy, Pohjois-Norja

Tromssalaisten suosima kesäpaikka Sommarøyn saari on myös monien turistien suosiossa, mutta meille se oli vähän pettymys. Tähän varmasti osaltaan vaikutti kohdalle osunut +27 asteinen hellepäivä, jolloin emme koirien kanssa voineet lähteä retkeilemään - ja muuta tekemistä Sommarøyssa sitten ei ollutkaan, kun rantalomailukaan ei meitä kiinnostanut. Ruokapaikkoja oli kaksi, hotelli sekä grillityyppinen Havfrua Kro, jonka terassille saimme koirat ottaa mukaan, mutta ruoka ei kyllä ollut kovinkaan hääviä.

Alunperin olimme ajatelleet yöpyä Sommar
øyssa, mutta lyhyellä varoitusajalla hotellissa (Sommarøy Arctic hotel) ei ollut lemmikkihuoneita vapaana. Tämä olikin lopulta sitten meille onneksi parempi ratkaisu, niin ei tarvinnut jäädä istuskelemaan iltaa auringonpaahteiseen Sommarøyhin, vaan saimme käytettyä ajan paremmin hyödyksi. Ajelimme tienvarren kiinnostaviin kohtiin pysähdellen takaisin Tromssaan yöpymään ja olimme siten heti seuraavana aamuna valmiita jatkamaan reissua suoraan seuraavaan kohteeseen.

Ei Sommar
øyssa käynti silti mikään hukkareissu ollut, ja hieman viileämmällä kelillä olisimme tosiaan varmasti tykänneet enemmänkin. Matkalla ja paikanpäällä oli kieltämättä hienot maisemat, joten ymmärtää, mistä suosio tulee, ja juuri ennen Sommarøyta oleva Sandviksletta-ranta (josta kirjoitin täällä) oli hyvinkin mieleemme. Lisäksi paikallisesta pikkukaupasta löytyi aivan ylihyvää jäätelöä!

Auton parkkeeraaminen Sommarøyssä pitää katsoa tarkkaan, siellä oli pysäköintikieltomerkkejä sekä maksullisia parkkipaikkoja.

Silta Sommarøyhin.
Sommarøy

Sommarøy

Sommarøyn kukkaloistoa.Rakentumassa olleiden uusien rantamökkien edustan kävelyterassi.Jos joku tietää, mistä Suomesta saa näitä jäätelöjä, vinkkaa ihmeessä!
Mikäli alla oleva video ei näy, linkki YouTubeen.

Koko viime kesäinen reissumme Pohjois-Norjaan löytyy  tiivistettynä ja lisälinkkeineen https://teamvallattomat20.blogspot.com/2023/07/seikkailu-pohjois-norjassa.html .

6 kommenttia:

 1. Joskus tuntuu, että reisussa ei perusasiat oikein natsaa, syystä tai toisesta. Maisemissa ei ole kyllä mitään vikaa :) Pitää vaan kääntää asenne positiivisen puolelle, niin kuin tekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin, kun tekee reissua paikkaan, josta ei itsellä ole aiempaa kokemusta, ei aina etukäteen tiedä, onko omaan mieleen vai ei, ja kuinka tässä varustautua, ja jälkikäteen on aina vähäsen viisaampi, mutta etukäteen joutuu vaan luottamaan siihen, että "muutkin on tästä tykänneet" "näin tämä vaan sujuu". Mutta onneksi aina jotain positiivistakin! :)

   Poista
 2. Maisemat on ainakin komeat! Mutta kyllä reissatessa pitää muidenkin asioiden olla kunnossa, kuten ruuat ja sää, niin silloin on täydellinen kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemia kyllä kelpasi katsella ja olisi tosiaan voinut katsella enemmänkin, jos vain olisi pystynyt käydä vähän retkeilemässä. Se oli hyvä, että saatiin edes jotain ruokaa, mutta ainahan se on kivempi, jos saa hyvää ruokaa - hyvä ruoka, parempi mieli.

   Poista
 3. Oooh - veit aikamatkalle, sillä lapsuudessani/nuoruudessani me matkattiin joka kesä Sommarøyhin... Tornion, Luleån , Altan ja Tromsøn kautta... isän evakkosukulaisista harva palasi alemmas... Minä rakastin Sommarøyta se oli jotenkin ihanan pieni ja idyllinen - ja ehkä siksikin, kun siellä oli lähes ikäisenä tyttöserkku. Norjan Malediiveiksi sanottiin silloin, mutta tiedä tuota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se sellainen mukavan kompaktin kokoinen paikka ja varmasti lapsena on ollut mukava kulkea siellä kaverin kanssa pitkin poikin. :) Harmi, kun me ei saatu tosiaan kaikkea irti Sommarøysta helteen takia, niin jäi vähän vaisuksi kokemus.

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...