lauantai 16. syyskuuta 2023

Kun Mesta tapasi Mestan

Lapinkoiristamme nuorempi on nimeltään Mesta. Jo ensimmäisenä Pohjois-Norjan reissupäivänämme osui huoltoasemalla silmiini kuorma-auto, jossa luki mesta. Mikä oli ensimmäinen ajatukseni? No tietenkin se, että haluan ottaa Mestasta kuvan auton kanssa, jossa lukee Mestan nimi.

Kehtasinko käydä kysymässä autoa tankkaavalta mieheltä, voisiko hän tankkauksen jälkeen parkkeerata autonsa niin, että saisin otettua kuvan Mestasta Mestan kanssa? No en kehdannut.

Mesta ja kaivinkone-Mesta

Lähtiessämme Yykeänperältä ajelemaan Tromssaa kohden, oli matkalla pieni pätkä tietöitä. Suureksi yllätyksekseni kaikissa tietyömaan autoissa oli se sama mesta-logo, kuin aiemmin näkemässäni kuorma-autossakin. Mutta pystyinkö kesken tietyömaan alkaa kuvailemaan Mestaa Mesta-autojen kanssa?

Enpä tietenkään pystynyt, mutta onneksi hätä ei ollut tämännäköinen. Vähän matkaa ajettuamme näin tienviitan, jossa luki, mitäs muutakaan, kuin "Mesta" ja nuoli vasemmalle. Sinnehän oli päästävä!Kävi ilmi, että Mesta on Norjan valtionyhtiö, jonka toimialaa on tie-, maa- ja vesirakentaminen. "Mesta rakentaa, ylläpitää ja kehittää norjalaista infrastruktuuria julkisten ja yksityisten asiakkaiden puolesta."

Vähän vastaava siis, kuin meillä Destia, joka tosin on Suomen valtion sijaan kansainvälisen Colas companyn omistuksessa. Tämä sattumalta löytämämme pieni Mestan sivukonttori oli jo sille päivää suljettu, joten en päässyt kysymään lupaa pihassa pyörimiseen - kyltit kun sen luonnollisesti kielsivät. Nappasin ohikulkiessa nopeasti muutaman otoksen ja poistuimme paikalta, mutta aihe huomioidaan varmasti mahdollisella seuraavalla Norjan reissullamme.


Koko heinäkuisen Pohjois-Norjan seikkailumme matkakertomus löytyy tämän linkin takaa.

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...