sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Puu kaatuu... Hypätään päälle!

Meillä on ollut parin päivän puunkaatourakka, eikä se vieläkään valmiiksi tullut. Ensimmäisenä päivänä en ollut koirien kanssa mukana, mutta silloin olisi ollut hyvät, kaadetut puunrungot koirien tasapainoilla niiden päällä.

Toisena päivänä kokonaisia runkoja ei enää ollut tarjolla, mutta monenlaista aktiviteettiä tasapainoiluun ja kehonhallintaan saatiin silti koirien kanssa kehitettyä. Ei tarvinnut kuin ottaa herkut esiin, niin koirat jo itse tarjosivat temppuja.
Mestaa olisi kiinnostanut kiivetä tikapuillekin, mutta alumiiniversio oli vähän liian hankala koirantassuille. Yritys hyvä kymmenen kuitenkin!Yhdellä puulla runko oli ihanasti sydämen muotoinen, siitä pitäisi melkein siivuttaa pari palaa kotiin koristeeksi. Pajunkissojakin oli jo vaikka kuinka paljon, niitä veinkin kimpullisen oksia jo ovenpieleen.


Käytiin vähän kiertämässä peltoakin ympäri moottorikelkanjälkiä pitkin. Plussakelien seurauksena lumi on tällä hetkellä tosi pehmoista urillakin, ja umpihangessa kantoa ei ole yhtään. Tämän sai Pikkubolognesekin ikävästi huomata hypätessään kelkkauralta hankeen - ja upotessaan sinne koko koiran syvyydeltä.

Helppo, valmis kulkureitti hyvällä näkyvyydellä houkuttelee vapaana olevia koiria välillä etenemään liian pitkälle ihmisiin nähden. Teimmekin useita odottamis- ja luoksetuloharjoituksia, tässä ollaan herkkuja odottamassa palkkioksi. Instagramista (linkki) löytyy videokin yhdestä luoksetulosta.


Pikkubolognesen näppärä fleece-paita on tehty seuraavalla ohjeella https://teamvallattomat20.blogspot.com/2023/05/itse-tehty-takki-koiralle-superhelppo.html .

14 kommenttia:

 1. Voi että mitä suloisuudenhuippukuvia. (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
 2. Ponnarit ja kaikki :) Kaikki ovat niin hommassa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pienin on saanut monen villin otsurivuoden jälkeen tyttöluukin ponnarin kera. :)

   Poista
 3. Innokasta porukkaa kun yrittävät jopa tikapuille kiivetä. Otin joskus talteen siivun sydämenmuotoisesta puun rungosta, mutta se kai kuivui liian nopsaan ja siihen tuli ikävä halkeama. Oliko se sitten särkynyt sydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo halkeaminen minuakin vähän huolettaa. Olen miettinyt, pystyisikö sitä kuivumista hidastamaan ja halkeamista ehkäisemään, jos vaikka kastelisi sitä palasta aina välillä vedellä.

   Poista
 4. Puunrungon sydän on suloinen! Ehdottomasti kannattaa sahata siitä koristemateriaalia talteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain, miten sitä sattuukin puu kasvamaan tuollaiseen muotoon. :)

   Poista
 5. Apua miten ihania tassu-kantokuvia....
  Kantokiekkojakin haluaisin kattausalustoiksi...
  Sydämenmuotoisia ei ole koskaan osunut eteen... kateellinen.
  Tosin kaikki pyöreät yrityksenikin ovat halkeilleet.... missä vika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tosiaan sydänpuut vähän harvemmassa, hauska yllätys oli meillekin tuo. :) Moni puulaji halkeilee helposti kuivuessaan, joten kuivumista pitäisi jotenkin hidastaa, jotta halkeilun saisi vältettyä.

   Poista
 6. Oi, ihanuus kiinnitin heti huomioni tuohon sydän puuhun. Miten onkin noin kauniisti muokkaantunut puu.
  Tuo kannattaakin juu säästää. On oikein luonnon omaa taidetta.
  Kivan puuhakkaat kuvat!
  Iloista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto osaa tosiaan aina uudelleen ja uudelleen yllättää hienoillakin taideteoksilla. :)
   Kiitos, mukavaa pääsiäistä teillekin!

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...