lauantai 20. maaliskuuta 2021

Rakkaudella merkitty

Äitini yllätti viime loppuvuodesta julkaisemalla oman runokirjan Rakkaudella merkitty. Hän kertoo kirjastaan näin: "Tässä pienessä runokirjassani Rakkaudella merkitty on 45 runoa, jotka puhuvat olevaisena olemisesta täällä maan päällä, itsensä rakastamisesta ja arvostamisesta ja omalla polulla kulkemisesta. "Sisälläni virtaavat joet ja kuplivat lähteet. Ajatukset juoksevat tähtien nopeudella ja minä olen täällä maassa kiinni ja uneksin." "...antaa tulla esiin ja näkyville piilotetut, alle jääneet, sivuun laitetut minuudet. Rakastaen kohdata kaikki puolet itsestään."" Kirjaprosessi tukee omalla pienellä panostuksellaan myös kotimaista yritystoimintaa, sillä ulkoasusta vastaa Seinäjokinen Mainoshuone Force ja painatuksesta huolehti Grano Oy jossain päin Suomea.

Posti toi yhden kappaleen minullekin - omistuskirjoituksella tottakai. Olen sukulaissuhteesta johtuen ehkä hieman jäävi arvioimaan äitini runoja, mutta minusta ne ovat oikein puhuttelevia. Moni runoista osuu ja uppoaa kohdilleen ja tarjoaa pohdittavaa sekä samaistumisen kohdetta. Tänään vietettävän kansainvälisen onnellisuuden päivän teemaan sopivasti haluankin lahjoittaa yhdelle blogini lukijalle mahdollisuuden tutustua äitini kirjaan. Ehkä se olet juuri sinä, jonka postilaatikkoon Rakkaudella merkitty joku päivä kolahtaa? Kirjanen on myös ostettavissa Kansallisen kirjakaupan kautta.

Ps. Äitini tietää, että kirjoitan blogia, ja hän silloin tällöin tätä lukeekin, mutta sitä hän ei vielä tiedä, että hänen kirjastaan täällä kirjoitan. Olkoon se yllätys.

Kuka, jos en itse, ottaa vastuun teoistani.
Kuka, jos en itse, siirtää jalkojani kulkemaan tätä tietä jolla olen.
Kuka, jos en itse, puhuu sanat suussani ja käyttää käsiäni.
Kuka, jos en itse, ajattelee ajatukseni.
Kuka, jos en itse, päättää suunnan jolle risteyksessä käännyn.

Ulla Ollanketo


Ps. Äitini on kirjoittanut oman runokirjan, minä sen sijaan olen tehnyt blogistani kirjan.

4 kommenttia:

 1. Runo oli ajatuksia herättävä. Olisipa tosiaan mukava lukea kirja kokonaisuudessaan=)Ja ihana poseeraus kirjan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaanpa sinulle kirja tulemaan. :) Lumes kiittää, aina valmis poseeraamaan, mikäli herkkuja tiedossa.

   Poista
 2. Vau, onpa mahtavaa! Ja etenkin jos se oli sinullekin yllätys. Tiesitkö kuitenkin, että äisiti oli runoillut pöytälaatikkoon, muttet että hän on julkaisemassa niitä? Vai tuliko runotaipumuskin yllätyksenä?

  Arvostan kovasti kirjailijoita ja ihmisiä, jotka osaavat ilmaista itseään kirjoittamalla, kielikuvilla ja aina kun tätä suomenkieltä käytetään sujuvasti ja jotenkin yllättävästi. Mummini harrasti myös runoilua ja lausuntaa. En ole koskaan hakeutunut lausuntailtoihin, mutta ilostun aina kun sitä näytetään vaikka televisiossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tämä hieno juttu. :) Sen verran tiesin, että äiti kyllä runoilee, mutta kirja tuli yllätyksenä.

   Runonlausunta ei kyllä ole kylmiltään helppoa ja kuulostaa tosiaan kivalta, kun joku sitä hyvin tekee. Luin eräässä työpaikan tilaisuudessa muutaman äitini runon ja piti moneen kertaan kotona etukäteen ääneen harjoitella, että sai jokseenkin järkevää lausuntaa aikaan. :D

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...