perjantai 7. huhtikuuta 2023

Kortjärven luontopolku on ihana!

Kortjärven luontopolku (Kortjärv naturstig) sijaitsee Pohjanmaalla, Teerijärvellä, lähellä Keski-Pohjanmaan rajaa. Reitistö on erittäin hyvin ylläpidetty, kiertelee kivoissa metsä-, joki- ja järvimaisemissa, ja sen varrelle on sijoiteltu lukuisia paikallisen taitelijan puuveistoksia. Geokätköilijää ilahduttavat monet luontopolulle sijoittuvat etsintätehtävät.

Reittivaihtoehtoja on useita: voit kävellä vain suoraan laavulle evästelemään ja sitten takaisin (1km/suunta), kiertää lyhyemmän reitin (3,3km), pidennetyn reitin (5,5,km) tai valita mukaan vielä ylimääräisen lisäkierroksen (3,2km). Laavun lisäksi kierroksilta löytyy ainakin pari muutakin taukopaikkaa.

Kortjärven luontopolku on suosittu paikallisten keskuudessa ja parkkipaikalta löytyykin lähes aina vähintään yksi auto, usein enemmänkin. Vesistöjen läheisyydestä johtuen keväisin (ja joskus syksyisinkin) poluilla saattaa paikoin tulvia, joten ihan pikkukengillä ei kannata matkaan lähteä.

Lisätietoja Kortjärven luontopolusta täältä ja täältä. Myös Teerijärven toinen luontopolku Höbäck-Sarjärv on hyvinkin tutustumisen arvoinen (ja täynnä geokätköjä).
Kuvakaappaus Googlemapsista.
Mikäli alla oleva video ei näy, linkki Youtubeen.Toiselta puolelta Pohjanmaata Mustasaaresta löytyy Kunin vaellusreitti mukavilla maisemilla (linkki) ja yllättävän ihana, vanha soramonttu (linkki). Mikäli hypätään naapurimaakunnan Keski-Pohjanmaan puolelle, noin 10km päässä Kortjärven luontopolusta on Vetelin pururadan kivat kalliomaisemat (linkki).

Jos taas ajellaan 50km Etelä-Pohjanmaalle Vimpeliin, sieltä löytyy piiitkät kuntoportaat ja näkötorni järvimaisella (linkki). Nämä kaikki retkeilykohteet ovat myös kohtuullisen helppo yhdistää reissuun Kokkolaan majakkasaari Tankariin, jonne sinnekin koirat ovat tervetulleita (linkki).

2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Luontopolut on kyllä huippupaikkoja retkeilyyn.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, eipä sitä juuri muualla kulkisikaan kuin metsissä, jos valita pystyisi. :)

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Blogitekstisuositus

DogVisit Vimpeli - kuntoportaat ja näkötorni järvimaisemalla

Etelä-Pohjanmaalla Vimpelissä sijaitsevan Lakis-laskettelumäen reunaan rakennettiin vuonna 2019 kyläseuran toimesta noin 400 metrin pituise...