torstai 2. kesäkuuta 2022

Milloin siivotaan joulukoristeet pois?

Mikä on oikea aika siivota joulukoristeet pois? Kuinka kauan joulun jälkeen voi joulukoristeita vielä pitää? Saavatko joulukoristeet olla esillä kevääseen asti? Loppuuko joulukoristeiden aika loppiaiseen?



Olen pohjimmiltani aika laiska ihminen. Haluaisin esimerkiksi sisustaa kodin vaihdellen vuodenaikojen mukaan. Voisi vaihtaa vaikkapa matot, ikkunaverhot ja joitain koriste-esineitä, mutta en jaksa - tai siis oikeammin en saa aikaiseksi.


Siivosin tänään viimeisetkin joulukoristeet takaisin laatikoihinsa. Ehtiväthän ne jo ollakin esillä vaatimattomat puoli vuotta. No, nyt vietetään normaaliaikaa seuraavat kuusi kuukautta ja katsellaan sitten taas ensi vuonna, miten kauan joulu sillä kertaa jatkuu...

6 kommenttia:

  1. Eiköhän ihminen saa omassa kodissaan pitää sellaista koristusta kuin omaan silmään sopii. Olkoon vaikka joulu joka päivä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on - tärkeintä, että kodin asukkaat viihtyvät. :)

      Poista
  2. Been there, done that, eli keräillyt joskus myös joulukoristeita kuukausia joulun jälkeen. Joulun alla on kiva koristella taloa, mutta sitten joulun jälkeen voi jäädä koristelua, johon silmä on vähän tottunut niin ettei reagoi tai että aina ohikulkiessaan ajattelee, että toikin pitäisi korjata pois, mutta juuri sillä hetkellä se on ylivoimaista.
    Eli kuten sinäkin kirjoitat, niin minäkin haluaisin vuodenaikojen mukaan muuttuvan talon, mutta olen liian laiska ja saamaton sillä saralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä kuulla, että on muitakin laiskoja ja saamattomia, vaikka ajatusta asiaan olisi. :D

      Poista
  3. Minäkin pitäisi joulukoristeita varmaankin syyskuusta helmikuulle. Mutta isännän toiveesta alan riisumaan niitä loppiaisena pois. Ja toki siinä on se hyvä puoli, että sitä suuremmalla riemulla ne kaivaa taas marraskuun lopulla esiin.

    Hipun ja Mytön emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jos joulukoristeet ovat paikoillaan kovin pitkään, ne eivät enää tunnu miltään. Se ilo tulee tosiaan siitä, kun ne saa paikoilleen laittaa. :)

      Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Mitä kesämökillä voi tehdä talvella?

Mitä kesämökillä tehdään talvella? Alla kuvakavalkadi meidän talvimökkeilyistä.  Kesämökillä syödään eväitä ja syötetään koirille niiden omi...