lauantai 18. maaliskuuta 2023

Mitä kesämökillä voi tehdä talvella?

Mitä kesämökillä tehdään talvella? Alla kuvakavalkadi meidän talvimökkeilyistä. 

Kesämökillä syödään eväitä ja syötetään koirille niiden omia eväitä - meillä pakataan koirille aktivointilelut ruokineen mukaan. Mestalla ja Pikkubolognesella on kummallakin Kong Classic, Lumeksella "rugbypallo".


Lumeksen rugbypallon, joka muuten on ostettu jo vuonna 2002 edelliselle koiralleni, merkkiä en muista, enkä ole löytänyt vastaavia enää kaupoista. Siihen mahtuu ruokaa todella paljon, joten ei lapinkoiralle tarvitsekaan täyttää kuin vain puolilleen.

Kunhan pohjarei'istä toisen ensin peittää ruokapalalla huolellisesti ja sitten lusikalla painelee ruuat tiiviisti sisään, ruuat pysyvät hyvin pallossa ja niiden syöminen sieltä on välillä jopa todella hankalaa, mikä on hyvä asia sinnikkäälle koiralle, kuten Lumekselle.
Mestan Kong on kokoa xx-large, joka on juuri sopiva lapinkoiralle - sinne mahtuu riittävästi ruokaa sisälle ja koira saa ne sieltä myös pois, mutta siinä kuluu mukavasti aikaa.

Pikkubolognesen Kong on kooltaan medium ja ihan liian pieni bologneselle - ruokaa mahtuu sisään olemattoman vähän ja sen vähänkin saa sieltä pois aivan liian nopeasti. Large-koko olisi ollut sille paljon parempi.

Vaihtoehtona aktivointileluille, tai toisinaan niiden käytön lisäksikin, on koirille heitelty ruokaa/nameja pitkin lumihankia ja koirat ovat viihtyneet niitä etsiessään. Koirat jaksavatkin haistella aluetta läpi uudelleen ja uudelleen, kunnes viimeisetkin ruuanmuruset on löydetty ja syöty. Mikäli alla oleva video ei näy, linkki Youtubeen.

Kevättalvella aurinko lämmittää jo ihanasti, joten mikäs sen mukavampaa, kuin oleskella koko porukalla mökin terassilla auringonpaisteesta nauttien ja samalla ympäristön tapahtumia seuraillen. Ja voihan sitä halutessaan ottaa vaikka pienet päiväunetkin.

Ihmisten mökkityöt tarjoavat monenlaista aktiviteettiä myös koirille. Halkojen pilkkomista ja niiden kasaan heittelyä on mielenkiintoista seurailla. Välillä voi napata yhden kalikan itselleenkin ja kokeilla siihen hieman hampaitaan.

Kaadettujen puunrunkojen päällä on mukava tasapainoilla ja usein siitä saa myös herkkuja palkkioksi. Tasapainoilu on samalla oikein hyvää kehonhallintaharjoittelua ja syvien lihasryhmien aktivointia.

Vaikka saippuakuplien puhaltelu mielletään usein enemmänkin kesäpuuhaksi, se onnistuu oikein mainiosti myös talvikelillä ja onkin lasten mielestä hyvin hauskaa.
Kamera pitäisi aina jaksaa ottaa mökille mukaan, oli sitten kesä tai talvi. Ja vähintäänkin täytyy edes kännykällä räpsiä vähän väliä kuvia, sillä valokuvaaminen on yksi kesämökkeilyn suola. Kuvia sieltä, kuvia täältä, kuvia joka puolelta...

Yleensä mökkikuvani jostain kumman syystä liittyvät tavalla tai toisella koiriin, mutta kesäisin sitä aina välillä muutakin osuu kameran linssiin, kuten Miltä näyttää joutsenen jalka ja Ristihämähäkki paketointipuuhissa. Talvella sitten vain koiria ja koiria...Siinä onkin sitten päivän päätteeksi mukavan väsyneitä koiria, kun ensin on muutama kilometri kävelty mökille, sitten mökillä nähty päänvaivaa ruuan eteen, hengailtu, puuhasteltu yhdessä ja lopuksi kävelty vieltä mökiltä pois.
Oikein harmittaa, että tänä talvena ei ole vielä kertaakaan tullut käytyä mökillä. Viime talvena, jolta nämä kuvatkin ovat, retkeilimme mökille useamman kerran joulukuun alusta maaliskuun loppuun, ja se oli todella mukavaa. Ajatus on kyllä nytkin käynyt mielessä monesti, mutta ajatuksen asteelle se sitten on jäänytkin, joten vielä pitäisi toteuttaa ne ajatukset aiheesta, ennen kuin talvi on ohi.

Mutta miltä kesämökillä olo näyttää kesällä? Kuvia ja juttua kesämökkeilystämme kesällä Kesämökillä koirien kanssa ja Ei toivottuja mökkivieraita.

8 kommenttia:

 1. Ensimmäisenä kiinnittää huomiota tuo, miten mutkatonta on olla päivä ulkosalla talvellakin lapinkoiran kanssa! Ne eivät varmasti parempaa osaisi toivoakaan kuin pientä puuhastelua ihmistensä kanssa ulkona koko päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis totta puhut, se on juurikin noin! Bolognese palelee heti liikkumisen loputtua ja se on terassilla viltteihin käärittynä sillä välin, kun lapinkoirat nauttivat elämästä.

   Poista
 2. Teillä on ollut mukava päivä ja koirilla kaikenlaista ohjelmaa :) Yhdessä kuvassa jäällä istuva koira näyttää siltä, että tuuli vie sen kohta mennessään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisista talvipäivistä on ihana päästä nauttimaan koko porukalla.<3 Tuuli tuivertaa toisinaan hauskannäköisesti lapinkoirien turkkiin. :)

   Poista
 3. Ihanuus miten mukavat hetket olet saanut taltioiutua😊
  Mökkihetket ja aurinko niitä ei voita mikään.
  Voi ihanuus onneksi kesä edessäpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvamuistoihin on aina mukava palata sitten myöhemminkin. :) Vaikka talvesta pidänkin ja on ihanaa, kun saadaan vielä lisääkin lunta, niin kyllä sitä kesääkin tässä jo innolla odotellaan.

   Poista
 4. Olipas hankalaa päästä kommentoimaan. Hienoja koiria sinulla ja komea hämähäkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla, olen yrittänyt pitää kommentointimahdollisuuden helppona. Kiva, kun kuitenkin onnistuit. :)

   Poista

Kiva, kun kävit, ja kiva, jos jätät vielä kommentin jälkeesi - vastailen niihin mielelläni sekä uudemmissa että vanhemmissa teksteissä. :)

Mikäli kommenttilaatikko ei näy, se aukeaa klikkaamalla Lähetä kommentti -tekstiä.

Mitä seuraavaksi luettaisiin?

Viisi kivaa kesäretkikohdetta

Mikäli kaikki kesäsuunnitelmanne eivät vielä ole lukkoonlyötyjä, tässä muutama vinkki kivoista kesäretkikohteista Pohjanmaalle, Etelä-Pohjan...